Friday, October 7, 2011

Trpeza

Nebojšina 6
011/3863633
Celokupan utisak o ovom restoranu je prekrio, pomračio, zasenio (ili koji god izraz Vam odgovara) nadrealni račun koji je stigao za naš sto, posebno zbog toga što smo imali prilike da vidimo cene u jelovniku i ustanovimo da su regularne (možda 100 dinara jače). Ništa nam nije bilo jasno. Mešavina zbunjenosti i očaja je zavladala za stolom. Bol je bila prevelika čak i za suze (setite se pesme o majci Jugovića), ali se mogao primetiti poneki drhtaj usne. Ipak, morali smo ostati prisebni. Pretržili smo sve džepove i ostala alternativna mesta na kojima štekamo novac, sve skupili i dali kelneru, čisto iz straha da će nas, ukoliko prestrašeni pobegnemo, uhvatiti i prodati u roblje (u najboljem slučaju). Nakon preživljavanja blagog infarkta, odlučismo da istražimo misteriju abnormalnog računa, pošto smo znali da u hrani nije problem. Da nije u pitanju rakija od divlje kruške? Mora da je ona, previše je dobra, a egzotično zvuči.. Ne, krivicu je snosilo vino. Prokleto vino. Pomislićete da smo, u našem maniru, stukli 2 flajke, a nismo znali da cepamo nekog Francuza s pedigreom.. Ne. U pitanju su bile 4 bedne čaše domaćina (ovaj zli pridev se odnosi na količinu, vino jeste bilo dobro) čija je cena bila na nivou SF filma. Pa da, ima logike, cene pića nigde nisu pisale. Lisice su zbilja ti iz „Trpeze“.

Što se ostatka utiska tiče (iako se slabo čega sećamo nakon pljačke) – fino mesto. Stacionirano je uz Karađorđev park, pored nekog libanskog restorana koji takođe treba da posetimo. Dolaze uglavnom neki poslovni ljudi i neke lepo obučene porodice.

Jelovnik je mešavina tradicionalne i internacionalne kuhinje, klopa je ukusna, a porcije pristojne. Ona pomenuta rakija od divlje kruške je vrhunska. Ako budete dolazili, ne naručujte vino.
Iće i piće: 4
Prateća kafanska rekvizita: 2,75 (zbog infarkta)

No comments:

Post a Comment