Sunday, October 2, 2011

Pahuljica

Pante Srećkovića 29, Zvezdara
011/2088431;  0644182621
Ah, ovde je sve k'o iz bajke! Ovo restoranče je mešavina „Ivice i Marice“, „Hajdi“, „Crvenkape“, ćilima, drvenarije, heklanih stolnjaka i savršeno pripremljenih nacionalnih specijaliteta, ili kako oni kažu – kuhinje naših baka. Kad pomislite da je vrhunac svakog meraka sama bleja na ovom mestu, na scenu stupa klopa. Po jako pristojnoj ceni dobićete ogroman obrok po Vašem izboru, bilo da se odlučite za kuvano jelo, mesište s roštilja, ili 'pak neki od specijaliteta kuće! Svi mi tvrdimo da niko ne može da nadmaši kuhinju naše bake, ali ako Vaša baka sprema klopu k'o u „Pahuljici“, pretpostavićemo da ste bili prilično debelo i srećno dete!

Naravno, u Pahuljicu možete da zasednete i ako niste gladni – društvo će Vam praviti deda Žikina dunja, Aleksina kajsijevača, Stanimirova viljamovka, i/ili čiča Milutinova mučenica! To su one rakije za koje biste se venčali da možete.. Ukoliko ste pre za neko blaže voćno iskustvo – tu je odličan izbor domaćih vina.

Ovde možete doći na veselje s društvom, a ako dolazite porodično – tu je poseban odeljak za decu, što Vam pruža mogućnost da se (eto, samo malo) odmorite od svojih dragih mališana, uz društvo odraslih i po koje mučenice (misli se na šljivu, š'a Vam pada na pamet, ovo je fino mesto).
Iće i piće: 6
Prateća kafanska rekvizita: 6

No comments:

Post a Comment