Thursday, October 20, 2011

Gradonačelnik

Dragoslava Jovanovića 9
011/3239612
Ovaj fini restorančić se nalazi u neposrednoj blizini Starog Dvora, i teško ga je uočiti ukoliko se niste namerno k njemu uputili. Zavučen je, smešten u suterenu zgrade, i ako se ne zagledate u reklamu za „razne šnicle“ na ulazu – nećete ga ni primetiti. Bili smo prijatno iznenađeni, budući da smo zbog imena prethodno pomislili da ćemo unutra zateći Dragana Đilasa u prirodnoj veličini, i to više komada. No, ništa od toga. Međutim, umesto našeg gradonačelnika, štrecnulo nas je nešto drugo. Taman kad smo se ponadali da je sve u redu, uplašila nas je utvara u vidu lutke-pijaniste sa emo frizuricom (*videti sliku). Ipak, kada je i ta bojazan otklonjena, mogli smo da pređemo na opijanje i ždranje.
 Više nego ljubazna domaćica je donela više nego pristojnu punjenu belu vešalicu, i gozba je mogla da počne. Tako je govorio Zaratustra, amin i aliluja! Inače, služi se veliko pivo (ovo bi u nekom normalnom svetu bio pleonazam, ali nažalost nije), toči se domaće vince, takoreći sve ono što je pristojnom mladom paru potrebno za srećan i dugovečan život.
Prostor jeste majušan (ukupno ima mesta za nekih dvadesetak ljudi), ali ne mari. Sve je fino ušuškano, i okićeno motivima međuratnog Beograda, i dok cugate vreme neosetno piči. I onda čovek nije siguran da li je i pri ulasku napolju bio mrak... E da, i neka vas ne buni što je na koricama jelovnika ispisana 1405. godina. Nije kafana baš toliko stara (otvorena je tačno 600 godina kasnije), nego je Stefan Lazarević tada svoj presto smestio u Beograd, pa je vlasnik valjda našao za shodno da nam to tako zagonetno saopšti J.
Iće i piće: 4,5
Prateća rekvizita:4,5
                           
evo ga gospodin

No comments:

Post a Comment