Monday, October 10, 2011

The Black Turtle Pub - Prešernova Klet

Dečanska 25
011/3235844

Verovatno se pitate šta nam je i zašto pišemo o klasičnom beogradskom pubu. E, paz'te caku – u ovoj „Kornjači“ ima i klope! Pretpostavljamo da su do ove briljantne ideje došli posle par hektolitara piva, kad im se nešto i prijelo, a mrzelo ih da izlaze iz kafane. Bilo kako bilo – odlična ideja! Jelovnik nije nešto naročito obilan, al' ima sve što Vam treba da obložite želudac za još alkohola. Porcije su 'nak'e kakve treba da budu, tj. muške (feministkinje – odstupite, ovo nije uvreda tako da – iš!), a jela su nak'a kakva treba da budu, tj. domaća. Možete se, za male pare, sasvim fino nakrkati od kupusa s mesom, pasulja s mesom, gulaša, paprikaša, a ako niste u tom čorbastom fazonu (inače imaju i čorbe), tu su kobasice, svinjski vrat, piletina u susamu, pa i neke testenine.

Što se asortimana pića tiče –on je odličan! Imajte na umu da je ovo pivara, tako da Vam se najviše isplati da pijete pivo i to njihovo.. Nama se sviđa, al' ako ste jedna od onih zlih duša š'o voli da izvoljeva – imate i točeni Jelen i Staropramen. Kornjača je takođe poznata po pivu sa borovnicom (roze je za devojčice) i veovatno najlepšem pivu s limunom koje imate prilike da pazarite u Beogradu.

Ostatak alko-repertoara je takođe povoljan – a izdvajamo liker od suvih šljiva i rakiju staru 12 godina (to NIJE ona od 110 dinara, ta je šečeruša).

Sam pub je prijatan, sav u drvetu, na tri nivoa – prostrano, a ne preveliko. Jedino je nezgodno ako sedite na gornjem nivou (koji je i najgotivniji), a klonja u suterenu, a vi ste popili sve pare.. Uh. Ako ste previše pijani da nađete WC, to je ono mesto pored koga piše „Istakanje piva“. Na stepeništu vise nekakve kravate, nemojte da ih kradete, to nije lepo.
Iće i piće: 4

Prateća kafanska rekvizita: 5
                                    E, da, imaju i pikado!

2 comments:

  1. Pivo OD borovnice i limuna... lepo je da se radi kritika, pa jos i na jeziku "obicnog" naroda, ali morate da naucite od cega se pivo pravi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na primedbi, dešavalo se da i u govoru napravimo tak'u grešku..
      Veliki pozdrav:D

      Delete