Thursday, October 20, 2011

Lipov lad

Bulevar kralja Aleksandra 270
011/2403441
Lipov lad (bez h) je stari restoran/kafana, otvoren nešto nakon „?“. Glavna atrakcija je sam lipov lad, tj. prelepa bašta u kojoj možete da sedite eonima. Enterijer je hotelski – sređen, ali sav u nekim bordo-braon-žućkastim tonovima i sa onim hotelskim žutim svetlom. Imate utisak da ste u elegantnoj sali „Čigote“ na Zlatiboru.
Konobari su profi, stara škola – nit' Vas gledaju nezainteresovano, nit' peze kao pijavice (ako ne treba), nit' menjaju pikslu nakon prvog padanja pepela. Ljubazni su, odmereni i preporučiće Vam ono što je za pohvalu na meniju tog dana.
Što se cena tiče – da, skuplji su za nekih 200 dindži od standarda, ali klopa je bogovska u finim porcijama. To je ona hrana koju žvaćete sporo samo zato što želite da taj zalogaj traje večno. Jelovnik je obilan, tj. ima svašta – i internacionalno, i domaće, s akcentom na ovo „domaće“. Uz glavno jelo možete naručiti i neki sir, kao i odličan ajvar.
Imaju veliki izbor vina (stoje sortirana po zemljama porekla na jednoj predivnoj polici koja mami na pljačku), a i domaće rakije su odlične. Veliko točeno je 130 dindži, što-će-reći k'o u kafiću, tako da možete da posedite i na pijanci leti u bašti.
Iće i piće: 5
Prateća kafanska rekvizita: 4

No comments:

Post a Comment