Monday, October 3, 2011

Zaplet

Kajmakčalanska 2
011/2404142

„Zaplet“ se nalazi na prilično nezahvalnom mestu - smešten je na samom ćošku ulice, tik uz jednu standardnu kafanicu (pa je bašta ovog lokala minijaturna), no to uopšte ne utiče na njegovu rastuću popularnost (iako je ista možda vezana za povremeno pojavljivanje određenih jedinki iz domaćeg džet-seta u ovom restoranu). Fino je sređen, pomalo eklektično (ili što bi mi rekli totalno-moderno-majke-mi), sa savremenim detaljima, ali ne brinite -  ništa pretenciozno.

Jelovnik po obimu nikako ne možemo uporediti s Tolstojevim pripovetkama, već pre sa Harmsovim – ili, na srpskom: nema mnogo strana. To što služe, služe vrhunski, i to u sasvim pristojnim porcijma, ali po nešto jačim cenama. Tih dodatnih 300 dinara (koliko su cene jače nego u standardnim restoranima) su verovatno naplata za neverovatno cimanje oko aranžiranja klope (k'o iz časopisa, Bogca mu), kao i za sedenje za stolom do Gordana Kičića, Nebojše Ilića, ili tako nekog našeg glumca. Ako ste u tom fazonu – ovo je definitivno mesto za Vas. Možda se ogrebete za autogram, ili čak sliku na mobilnom telefonu – pa je onda turite na fejsbuk i nazovete „Neša i ja sa salatom od hobotnica“. Ipak, ako Vas to kojim slučajem NE zanima (ko bi rek'o?), a opet završite u ovom restoranu, hranom nećete ostati nezadovolj(e)ni. Jela su stvarno ukusna, bilo da naručite nešto domaće, ili 'pak kakvu perverziju sa 500 sastojaka, soseva i ostalih prehrambenih džidža-bidža. Treba pohvaliti i sitnice, tipa nenormalno ludilo od peciva i namaza koje dobijete pre naručene klope.

Što se pića tiče – izbor je odličan, al' su cene paprene, tako da Vam se ne isplati da ločete ovde. Tome verovatno služi ono gore-pomenuto kafanče, al' tamo još uvek nismo bili, pa nećemo da pišemo kad ne znamo.
Iće i piće: 4,75
Prateća kafanska rekvizita: 3,75

No comments:

Post a Comment