Friday, October 7, 2011

Kalemegdanska terasa

Mali kalemegdan bb
011/3283011; 011/3282727
http://www.kalemegdanskaterasa.com/
S razlogom jedan od najpoznatijih beogradskih eleganci restorana. Prelepo je uređen, nalazi se na jednoj od najlepših lokacija u gradu i ima baštu o kojoj možete da sanjate. Dušu dalo za neku opaku romant'ku, ili kakvo specijalno dešavanje, naravno ako ste u finansijskoj mogućnosti (jako bitna stavka). Osoblje je ljubazno, a uveče imaju i 'ziku uživo (evergreen uglavnom). Ovde, gotovo svako veče možete naleteti na hrpu turista, ipak, ne onih što nose japanke, već onih koji furaju Chanel kostime, izgledaju kao iz neke paralelne dimenzije u kojoj su svi bogati, i slično. Vi niste u obavezi da se doćerate, mada pokušajte da se obučete pristojno, tj. izbegavajte da banete maskirani u Zagora (da, i to smo probali).

Što se hrane tiče – ona je odlična! Miks domaće i internacionalne kuhinje, vrhunski odrađen, i to u velikim porcijama – pa 'de ćete bolje? Šta god da naručite, nećete se zeznuti – sledi strasno zaljubljivanje u ono što je na tanjiru..

Izbor vina je veliki, rakije su odlične, al' su im piva isključivo mala. Najveća mana su cene, tj. papreno su skupi. Ovo se posebno odnosi na alkohol, pošto njihova klopa zaslužuje zlatne poluge. Preporučujemo da pijete kratka pića – odličan je izbor, jeftinije ćete da prođete, a nećete se nervirati što ste pukli pare na baby pivo ili čašicu vina.
Iće i piće: 6
Prateća kafanska rekvizita: 6

No comments:

Post a Comment