Saturday, October 1, 2011

Ćuran

Ovčanski put br. 81  

Teško je pisati o „Ćuranu“. Toliko utisaka, toliko jestivih emocija na jednom mestu. Moto ovog pitoresknog salaša glasi „ne isplati se da spremate kod kuće, kod nas je jeftinije“. Pomenuti slogan je u velikoj meri tačan. Svaka domaća đakonija u „Ćuranu“ je gotovo duplo jeftinija nego u bilo kom gradskom restoranu. Porcije nisu preobilne, ali nisu ni male. Ukoliko ste baš ogladneli, možete poručiti duplo, račun i dalje neće isprazniti vaše džepove. Ponuda alkoholnih pića je standardna, a toplo preporučujemo dunjevaču kao aperitiv.

Usluga je nešto sporija, ali ne mari. Ambijent u kojem ćete se naći će učiniti da vreme stane na nekih par sati. „Ćuran“ se prostire na celih 2 hektara zemljišta. Etno-kičerica (ćilimi, volovska zaprega na ulazu, osoblje obučeno u narodnu nošnju...) i obična kičerica (akvarijumi sa ribicama koji vise iznad stolova i tome slično) će vam zasmetati jedino ako ste blazirani skot ili EU fanatik (a takve ljude ionako mrzi da se cimaju do „Ćurana“, jer se nalazi na 10 km od centra grada).

Osim prostranog zatvorenog dela, ovaj salaš raspolaže OGROMNOM predivnom baštom po kojoj se, između stolova, bezbrižno švrćkaju paunovi, plovke (da, postoji i bazen), i ostala sitna živina. U zadnjem delu dvorišta se nalazi i neka ergela, ali nas konji baš nešto i ne zanimaju previše, to morate sami da proverite. I da, ukoliko neko planira tamo za vikend, rezervacija je poželjna (da ne bijete put bezveze).

Iće i piće: 4,5
Prateća kafanska rekvizita: 6

No comments:

Post a Comment