Saturday, October 1, 2011

Salaš

 Sinđelićeva 34, Gardoš – Zemun
 011/2190324

Opa bato! „Salaš“ poseduje šmek vrhunskih sremačkih salaša (koje još uvek nismo posetili, ali pretpostavljamo da tako izgledaju). Kad te u samom startu posluže home-made pecivom i kiselim mlekom, i pritom ti ga ne naplate, voda kreće na usta, a creva počinju da krče radujući se rajskom sadržaju s kojim će se uskoro susresti. Reći ćemo samo da Vaši stomaci neće biti razočarani ni kvalitetom ni kvanititetom salaških gurmanluka poput Sosinog jezika, Sremice u ogrtaču, Pačijih grudi u sosu od dunja, Ćuretine s višnjama, Prepelice na lovački način, Knedli sa šljivama, itd. ...

Čarolija ovog divnog mesta ne prestaje tu – ovde možete sasvim fino da se napijete po razumnim cenama. U asortimanu ima domaćih rakija zarad kojih je vredno objaviti rat sopstvenoj jetri, a ni vina nisu loša, dok pivo naručujte isključivo točeno (da Vas ne unesreće s onim baby pack-om).

Ukoliko živite u blizini, možete svrnuti i vikendom na tamburice s društvom, na partiju urlanja starogradskih hitova i vitlanja rukama iznad glave.

Iće i piće: 5
Prateća kafanska rekvizita: 6

No comments:

Post a Comment