Saturday, October 1, 2011

Little Bay

Dositejeva  9a
011/3284163

Narodno pozorište u malom. Tema restorana je opera i od nje se ne odstupa. Istina – zlatni barokni reljefi, slike poznatih kompozitora i klasična muzika nisu svačija šoljica čaja (š'o bi rekli Englezi), al' ovaj restoran definitivno ostavlja utisak, i treba mu dati šansu čak iako Vaš prag tolerancije na ulickanost prelaze trezni kelneri i stolnjaci koji nisu karirani. Ipak, mi cenimo krilaticu Ukusi se razlikuju, pa zbog toga (ali samo zbog toga) ovaj restoran neće dobiti apsolutni maksimum bodova.

Elem, još par zanimljivosti o enterijeru, pa prelazimo na klopu. Unutra možete sedeti ne samo za običnim stolovima, već i u ložama (idi, Boga ti!). Za ta mesta je rezervacija poželjna (k'o u pozorištu), al' vredi – barem zarad zanimljivog iskustva. U ložama imate poptpunu privatnost, a konobar dolazi isključivo na Vaš zov koji obavljate tako što povučete jedan veliki kanap, tako da ako Vam je dosadno u restoranu, možete da glumite Tarzana i mučite konobara. Strava.

Četvrtkom, petkom i subotom je organizovana i muzika uživo – evergrin, klasika i opera, u zavisnosti od dana.

Videvši sve ovo, većina ljudi očekuje da treba prodati minimum jedan bubreg (i to onaj zdrav) za boravak u „Little Bay“, međutim to nije slučaj – najbolje možete videti prema cenama pića.

Takođe, za prosečnu svotu, eventualno 100din jaču od standardne restoranske, možete ozbiljno da se prejedete i to savršeno osmišljenim, pripremljenim i aranžiranim obrocima za kojima ubrzano rade pljuvačne žlezde i najvećih gurmana. Jelovnik ovom prilikom nećemo da citiramo, isključivo zbog toga što nismo sadisti. Idite i probajte. Ako Vam se ne sviđa enterijer, sedite u baštu.

Iće i piće: 6
Prateća kafanska rekvizita: 5

2 comments:

  1. Hmmm, svo poverenje koje sam planirala da vam ukazem citajuci vase duhovite i iskrene komentare preti da padne u vodu.
    Kuhinja Little bay-a je jedna od najgorih koje sam imala prilike da probam. Dva puta. Treci put ne planiram ali sam zabrinuta i za ostale ocene.

    ReplyDelete
  2. Baš nam je krivo što nismo bili od pomoći ovaj put, al' mi baš volimo njihovu klopu.. Možda smo ubadali dane sa različitim kuvarima, ili jednostavno padamo na različite stvari. Dajte nam primer restorana koji volite, pa možemo da se uz pomoć toga orijentišemo i predložimo nešto prikladnije?:D
    Veliki pozdrav, nadamo se da nećemo razočarati:D

    ReplyDelete