Bulevar Kralja Aleksandra 348
011/2412464; 011/2418222
„Tabor“ je jedno od onih mesta koje je voleo Momo
Kapor. „Ništa neobično“, pomislićete, „Momo Kapor je bio ljubitelj mnogih
kafana.“. Ipak, ovaj restoran definitivno treba posetiti zbog mnogih stvari, a
najviše zbog hrane koja će Vas istopiti od blaženstva.
Enterijer je picnut s ukusom – podseća na stare
beogradske buržujske stanove. Vlasnik insistira na tome da u kafani nema
prenaglašenih etno-detalja jer je u „Taboru“ nacionalna kuhinja na prvom mestu.
Osoblje je van sebe od ljubaznosti – konobari su u stanju da Vas maze, paze i
zovu Vas Đole (naravno, samo ukoliko to zatražite). Osmehuju se začuđujuće
prirodno, pa nismo sigurni da l' su u pitanju vešti glumci koji su ostali bez
posla usled vladajućeg nepotizma, ili su ovi ljudi po prirodi tako mili, vedri
i čili.
U slučaju da se odlučite za večernju varijantu,
očekujte veselje uz svirce i najverovatnije, treštene bankare ili ugledne
pofesore Beogradskog Univerziteta za susednim stolom.
Cene su malo jače, posebno za pićence.. Najviše Vam se
isplati da se napijate od njihovog lepog domaćeg vina jer je ono prilično
povoljno, dok rakija, iako dobra, košta previše za jednu otvorenu diznu.
Klopa je skuplja za nekih 200 dindži od proseka,
međutim vredi mnogo više od toga, posebno ako se uzme u obzir gotovo
nesaglediva porcija. Onim kuvarima s televizije bi curela duga iz usta kada bi
probali specijalitete iz „Tabora“. Sote
Stroganov i Čačanski uštipci su
napravljeni da zadovolje same bogove kulinarstva, dok ćuretinu spremaju na sve
one načine kojih se Džejmi Oliver još uvek nije setio. Budite spremni na
vrhunski krkanluk.
Iće
i piće: 6
No comments:
Post a Comment