Thursday, March 22, 2012

Tabor


Bulevar Kralja Aleksandra 348
011/2412464; 011/2418222

„Tabor“ je jedno od onih mesta koje je voleo Momo Kapor. „Ništa neobično“, pomislićete, „Momo Kapor je bio ljubitelj mnogih kafana.“. Ipak, ovaj restoran definitivno treba posetiti zbog mnogih stvari, a najviše zbog hrane koja će Vas istopiti od blaženstva.

Enterijer je picnut s ukusom – podseća na stare beogradske buržujske stanove. Vlasnik insistira na tome da u kafani nema prenaglašenih etno-detalja jer je u „Taboru“ nacionalna kuhinja na prvom mestu. Osoblje je van sebe od ljubaznosti – konobari su u stanju da Vas maze, paze i zovu Vas Đole (naravno, samo ukoliko to zatražite). Osmehuju se začuđujuće prirodno, pa nismo sigurni da l' su u pitanju vešti glumci koji su ostali bez posla usled vladajućeg nepotizma, ili su ovi ljudi po prirodi tako mili, vedri i čili.
U slučaju da se odlučite za večernju varijantu, očekujte veselje uz svirce i najverovatnije, treštene bankare ili ugledne pofesore Beogradskog Univerziteta za susednim stolom.

Cene su malo jače, posebno za pićence.. Najviše Vam se isplati da se napijate od njihovog lepog domaćeg vina jer je ono prilično povoljno, dok rakija, iako dobra, košta previše za jednu otvorenu diznu.

Klopa je skuplja za nekih 200 dindži od proseka, međutim vredi mnogo više od toga, posebno ako se uzme u obzir gotovo nesaglediva porcija. Onim kuvarima s televizije bi curela duga iz usta kada bi probali specijalitete iz „Tabora“. Sote Stroganov i Čačanski uštipci su napravljeni da zadovolje same bogove kulinarstva, dok ćuretinu spremaju na sve one načine kojih se Džejmi Oliver još uvek nije setio. Budite spremni na vrhunski krkanluk.

Iće i piće: 6
Prateća kafanska rekvizita: 6


No comments:

Post a Comment