Monday, December 12, 2011

Bled


Budimska 2
011/3233605; 063/439606


Jedan od poznatijih ribljih restorana u gradu. Skoro su ga renovirali, pa iako odiše duhom socijalističkih kafana i ima nekih zajedničkih momenata sa „Mornarom“, ovo je ipak malo finije mesto, tj. nije krcato alko-rudolfima (u blizini se nalaze „Stara Hercegovina, a i podzemni prolaz sa par dragstora, tako da pijanci imaju hrpu izbora). „Bled“ uglavnom posećuju porodice, ili neke nostalgične ekipe koje ne ulaze u ove novokomponovane lokale. Retko naiđe i pokoja zabavna pojava poput zalutalog lokalca koji dolazi po dnevnu dozu piva i tinjaka, ili 'pak Nebojše Pajkića koji jede s belim rukavicama na rukama. Osoblje je ljubazno i trudi se oko Vas.


Na meniju se nalazi svašta – i morsko i rečno, al' i kopneno (za one koji jedu samo sisare). Nije skupo, a porcije su relativno velike – u zavisnosti od toga šta naručite naravski. Lignje i gambori su sjajni, a poznati su i po Tuna-steku, koju nećete imati priliku da klopate u puno restorana. Ponekad organizuju i tematske dane, i tada možete da jedete internacionalnu klopu po pristojnoj ceni.


Piće u Bledu nije skupo, već je neki prosek (ipak, malčice skuplje od sestrice „Hercegovine“).. Svi vele da uz ribu treba piti vino, al' ako naručite pivce takođe se nećete zeznuti..

Iće i piće: 4
Prateća kafanska rekvizita: 4



No comments:

Post a Comment