Monday, December 12, 2011

La Bodega


Cara Uroša 18
011/2030456; 063/8219356


     Restoran-bar “La Bodega” se možda najbolje može opisati rečju “fino”. To je fino, moderno picnuto mesto, u finom delu grada, sa finim osobljem, finom klopom i pićem, finom muzikom i finim posetiocima. Ovde možete dovesti finu devojku/dečka, iz fine kuće, sa finim manirima i nećete zažaliti, jer biće Vam fino. I njoj/njemu će biti fino, jer će u Vama prepoznati osobu koja ume da prepozna ono što je fino. Treba napomenuti da je ovo mesto ipak prikladnije za osvajanje nežnijeg pola (pa Vi odlučite ko od Vas dvoje spada u tu kategoriju).


      Klopa je zaista odlična, ukusno servirana, a porcija je onako taman, ni velika, ni mala. Izbor je zaista jedinstven. Specijaliteti kuće su npr. “Choco-loco biftek”, “Bildovano pile” (batak punjen kobajom i pistaćima), “Chupacabra”… Pravi miks slanog, slatkog i kiselog, tj. neka vrsta crossover ždranja. Kako oni navode na svojoj internet stranici “Recept je jednostavan: u domaću tradicionalnu kuhinju dodati prstohvat Beča i Pariza, ubaciti nekoliko ljutih, crvenih i jarkih tonova Latinske Amerike, dodati u to mnogo sunca i neba, a onda sve zajedno predano i pažljivo pripremiti, uz mnogo mašte i ljubavi.”  Nešto tradicionalnijem stomaku se možda ne bi dopalo, ali istinski gurman ume da ceni takve stvari. Imaju i fino vince, i točeni Paulaner (veliki plus). Uz to su cene relativno OK, tako da niste prinuđeni da bankrotirate. Vikendom su angažovali svirce, pa možete doći na pićence. Jedino treba napomenuti da im kuhinja radi od pola 3, tako da ako hoćete da klopate, nemojte dolaziti ranije.


     Da rezimiramo. “La Bodega” nije mesto za svaki dan, ali nije loše za: prvi randevu, ljude koji žele da probaju klopu kakvu ranije nisu jeli, za popiti lepo vino, za sesti povremeno, za japijevski poslovni ručak, za Biljanu Srbljanović…


Iće i piće: 5
Prateća kafanska rekvizita: 5


No comments:

Post a Comment