Thursday, November 10, 2011

Taverna

Zmaj Jovina 9
011/3287410
Nalazi se odma' do francuskog restorana „Le Moliere“ koji je bolji izbor ukoliko Vam se sluša francuska muzika. Ako ipak želite nešto da pojedete, idite u „Tavernu“.
Restoran je smešten u podrumu, 'nako, kafanskog karaktera. Leti izbace i neke stolove napolje, što se opet ne razlikuje od ostalih bašti u „onim ulicama kad skreneš iz Kneza“. Stilski pucaju na neki mediteran pa su svuda oko Vas ribarske mreže, delovi broda i umetnička dela „dokovskih“ slikara, međutim, oštro oko će primetiti i elemente domaće etno kičerice. Nismo sigurni koja beše ideja vodilja pri kačenju kapetanskih kapa i šajkača na zidove, al' mi volimo da zamišljamo jednookog starog morskog vuka i lokalnog izvođača na dvojnicama kako zajedno cepaju „Mučenicu“. Iako je restoran mali, uskladišten i natrpan, opet je prijatan i udoban za poselo. Za divno čudo, nije nam čak ni smetala grčka muzika koja je povremeno prekinuta uz meketanje Erosa Ramacotija.
Gazda će pokušati da sakrije euforiju zbog Vašeg dolaska u njegov restoran, ali će ga otkriti želja da Vam ugodi u apsolutno svemu – od klasične preporuke ića i pića, do pomoći oko nalaženja odgovarajućih kurseva kuvanja, noćnih izlazaka i dobrih masažera (istinita priča).
Jelovnik je pozamašan i može se okarakterisati kao svaštara, tako da nemojte da Vas zabune grčka slova na koricama. Kuhinja je mediteranska i domaća, tako da su podjednako jaki i na posnom i na mrsnom polju. Riba i morski plodovi su dobar izbor, al' imaju i pečenje, domaća jela, kao i mesište od divljači koje jako lepo spremaju. Porcija je fina, a cene prosek ka jeftinijem, u zavisnosti od toga šta naručite. Obratite pažnju na dnevni meni i specijalne ponude koje su ispisane na tabli ispred restorana – jer su to uglavnom odlično spravljena jela za malu kintu.
Što se pića tiče – koncentrišite se na vino i rakiju, pošto veliko pivo nemaju uvek. Domaća dunja je fenomenalna, a vina ima za svačiji ukus i novčanik: i onih fensi, a i onih Super-Hikovskih koja su dobra za špricer.

Iće i piće: 3,75
Prateća kafanska rekvizita: 3,75


No comments:

Post a Comment