Thursday, November 10, 2011

Gušti mora

Radnička 27
011/3551268; 064/2886080
http://www.gustimora.com/

Restoran „Gušti mora“ fura fazon mediteranskih konoba i u skladu sa tom idejom sav je okićen ribarskim mrežama, mornarskim i sličnim zajebancijama.
 Menu je, naravno, u istom stilu – trista vrsta ribe, kozice, gambori, krabe, lignje, sipe i ostala stvorenja iz morskih dubina. Izbor vina je takođe više nego solidan.
Dobiviši finu preporuku staru nekoliko godina (porcije su do jaja, sve je super, fantastično, dža-bu), odlučili smo da pohodimo i ovo mestašce. Međutim, zajeb je bio toliki da se rečima ne može opisati. Elem, evo šta se zbilo:
Ulazimo. Sedamo za astal. Prvi utisak govori „lepo, simpatično“. Konobar donosi činijicu badema: „Dobar dan, izvol’te“, sve kulturiška. Šta ćemo? ’Aj’ ove lignje punjene gamborima, jer – lignje su dobre, gambori su dobri, pa samim tim, ni dobro punjeno dobrim ne mož’ biti loše. Posle par minuta konobar donosi cca pola kile limuna. Ohoho, imaće se na šta ovo nacediti, nije valjda mislio limunadu da pravimo. Kad, ne lezi vraže, čovek donosi 5 (i slovima – PET) bednih lignjica na nekoj velikoj tacni, strpali u njih gambora i pirinča kol’ko može da stane (a ne može mnogo). Pravi šok, bog te maz’o! Čak se ni krompir sa blitvom nisu setili da metnu za tih 800-850 dinara (posle videsmo da se garnirung posebno naplaćuje). A vino? 400-450 kinti čaša! Ludo, burazere! Reko’, daj da pojedemo ovu siću, pa da se tornjamo odavde, presede nam... Ono, što jes’ jes’,  ukusno je to, ali je porcija toliko majušna, da vređa svaki iole dostojanstven želudac. Prema tome, ako ste navikli da ručate na prazan stomak, kao i sav normalan svet, ovo nije mesto za Vas...

Iće i piće: 3 (samo zbog kvaliteta, inače 0 za količinu)
Ambijent: 5

No comments:

Post a Comment