Thursday, November 10, 2011

Stara Srbija

Šumatovačka 108
011/2457064; 011/8053920; 011/3448155; 011/3448060
Kad uđete u ovu kafanu, prvo ćete pomisliti da je u pitanju  mesto na kome se isključivo cirka, pošto vidite samo šank i stolove za goste. Izgledom podseća na „Mornar“, samo što su zidovi i stolnjaci iz neobjašnjivog razloga narandžasti (u slučaju da ovo čitaju žene/studenti FLU, preciziraćemo – boje kajsije). U trenutku kad Vas konobarica primeti (što zavisi od pozicije koju zauzmete u lokalu), obratiće Vam se k'o najbližem komšiji, ili još češće, komšijskom detetu. Doneće Vam jelovnik uz rečenicu tipa: „Evo srce/zlato..“, i avantura počinje...
Nije mesto za klopu? O, glupe li ideje.. Videćete veliki izbor domaćih jela i mesišta. U slučaju da uz obrok naručite i neki propratni mezetluk, poput pohovanog kačkavalja, gore-pomenuta konobarica neće kriti svoje iznenađenje – komentarisaće, savetovaće da se možda ipak ne upuštate u to..al' šta Vas briga, naručite. Ipak, budite spremni da posle toga možda nećete biti u mogućnosti da se krećete. Stićiće Vam porcija dostojna samog Džaba Hat-a. Neće Vam biti jasno otkud toliko hrane na tolikom tanjiru, pitaćete se da li se komšin..konobarica zeznula i donela Vam duplo – ali ne. Ovde je klopa takva: preukusna, jeftina i služi se u abnormalnim količinama. Krkanluk u pravom smislu te reči. Preporučujemo Punjeni svinjski file s kajmakom i Svinjski vrat na žaru, al' šta god da naručite – nećete se zeznuti.
Služenje vrhunske klope opet ne isključuje ono što prvo pomenusmo vezano za ovu kafanu – a to je cirkanje. Cene pića su kao u bircuzima – normalno pivo je 125din, dok raspolažu širokim asortimanom žestine koju nude za malu kintu. Izdvajamo domaće rakije koje su odlične – mada služe i šećeruše, tako da morate da napomenete koju vrstu 'oćete. Domaće vino je sasvim pristojno po isto tako pristojnoj ceni od 600din po litru. Fensi vina imaju i fensi cene, al' se čak i tu ne iživljavaju (kao što je običaj u 90% lokala). Ukoliko se napijete (a realno hoćete) i počnete da pravite gluposti – niko Vam neće zameriti, samo gledajte da se baš ne pobijete s nekim lokalcem.
Iće i piće: 6
Prateća kafanska rekvizita: 4,5

No comments:

Post a Comment