Thursday, September 29, 2011

Teatroteka



Gospodar Jevremova 19
011/2910919; 063/272095
Ovo restoranče je vešto ušuškano iza Muzeja pozorišne umetnosti na Dorćolu. Uz pod i šank od opeke, kao i puno detalja od drveta, enterijer „Teatroteke“ odaje utisak picnute kafanice. Jedan deo restorana je u zgradi samog muzeja, a posebno lepo izgleda prostorija u „baštenskoj kućici“. Ipak, najbolje je sedeti u njihovoj višenamenskoj* bašti.

Kuhinja je internacionalna, mada forsiraju domaće specijalitete. Sve zavisi od ukusa – neko će da se pravi Fema i da naruči Piletinu s pršutom u sosu od belog vina, dok će neko svim srcem da zaroni u Šušpe ili Prebranac. Porcije variraju od jela do jela, mada svakako nećete ostati gladni. Ukoliko ste ponosni vlasnik pozamašnog želuca, pitajte konobara da Vam preporuči klopu koja se meri u kilogramima. Toplo preporučujemo Kobasice od divljači "Rusmir" - preporodiće Vas.

Naravno, možete da sednete i samo na piće – cene su im prosečne. Rakija je odlična, kao i vino, dok je ostatak alko-repertoara standardan. Petkom i subotom uveče su uposlili i muzikante koji doprinose dobroj atmosferi. Ipak, ovo je klasik restoranče, tako da ne očekujte baš da vidite raspojasane, golotorze brucoše koji u ekstazi razbijaju čaše urlajući „Navali se Šar planino“ nevezano za pesmu koju muzikanti sviraju u tom trenutku.

*Paše i za neku romant'ku, ali i za meračenje s društvom u vinu/rakiji/nekom drugom piću po izboru. Sve zavisi od toga koliki sto zauzmete.

Iće i piće: 5,5
Prateća kafanska rekvizita: 5

No comments:

Post a Comment