Thursday, September 29, 2011

Caruso


 Terazije 23/8
 011-32-48-037
http://www.restorancaruso.com/
„Caruso“ svakako pripada kategoriji „eleganci“ restorana (ne mo’š ući u kratkim pantalonama, osim ukoliko imaš kratke noge, onda ti nemaju šta zameriti). Međutim, to i nije neka velika mana, budući da je ugođaj koji sledi zaista tajkunski. Pored standardno picnute unutrašnje sale, ovaj restoran raspolaže i prostranom ulickanom terasom sa koje se pruža prelep pogled na Beograd (što će reći da se nalazi na krovu terazijske zgrade). Osoblje je profi, tj. niti se usiljeno smeše ljudima u facu k’o ludi na brašno, niti snobovski ignorišu goste koji puše Drinu. Normalni neki ljudi.

Klopa je izvrsna, kuhinja internacionalna, porcije su obilne, i nećete zažaliti što su cene u proseku nešto više (100-200 dinara) od uobičajenih. Imaju i neku vegetarijansku hranu, ali to ionako nikoga ne zanima. Poslastice su takođe vanserijske (poručiš banane sa prelivom od karamele, a oni preko toga tutnu i sladoled i plazmu i piškote i čokoladni preliv).

Izbor pića je bogat, a rakija bogovska. Preporučljivo je rezervisati astal ukoliko tamo nameravate da obedujete u restoranskom „špicu“ (vikend). Sve u svemu, čista dvanaestica.

Iće i piće: 6
Prateća kfanska rekvizita: 6

No comments:

Post a Comment