Thursday, September 29, 2011

Konobica

Gospodar Jovanova 42
 064/205-34-52
Ušuškanog i prijatnog ambijenta, „Konobica“ je mesto u kome mirisi mora i ukusi soli idu ruku pod ruku sa lepršavim aromama lovora, bosiljka i maslina, prati ih neponovljivi miris roštilja u laganom flertu sa krčkanjem pasulja sa suvim rebrima u starom loncu. Da li njima nije bio dan (a mi očekivasmo da klopu sprema Gabi Novak, a poslužuje pijani Arsen Dedić), ili smo nas dvoje izuzetno ružni i antipatični – nebitno.
Naivno vođeni gorenavedenim hvalospevom, i zavarani lepim, cakanim, ušuškanim enterijerom, provedosmo se k’o partizanka Mara u italijanskoj okupacionioj zoni. Lignje su bile od juče, a žar na kojem su spremane su odavno prekrili ruzmarin, snijegovi i šaš. Valjda im ostalo od večere. Tako je bilo i posluženo – k’o kad doručkujete ostatke od posne slave. Kad bolje sagledamo situaciju, atmosfera je domaćinska – ali kad u domu kuva maćeha, a ne majka.
Ponuda pića je bogata, ali i vi morate da budete takvi da biste ga priuštili. Da ne odugovlačimo, ovde eventualno možete svrnuti s ribom/tipom koju/koga ne poznajete dugo, a želite da impresionirate svojim poznavanjem zavučenih mesta prijatnih za “druženje”.
Iće i piće: 2
Prateća kafanska rekvizita: 4

 

No comments:

Post a Comment